Floretschermster Ava Emanuel heeft de 10e Inflight Challenge in Duitsland gewonnen in de categorie meisjes onder 15 jaar. Ashwan Yoemrati, ook van HollandSchermen, pakte zilver in de categorie floret jongens boven 15 jaar. Het toernooi in Bocholt was het hoogtepunt van een zomerkamp voor 85 schermers uit zestien landen.

Ava plaatste zich eenvoudig voor de eliminatieronden door acht van de negen poulewedstrijden te winnen. Als hoogst geplaatste kreeg ze vrijstelling voor de 1/16e finale. Daarna versloeg ze zonder problemen een Spaanse en twee Turkse schermsters (15-4, 15-2 en 15-1).

In de finale trof ze opnieuw een Turkse: de snelle, linkshandige Ay Elifsu. Na een 0-2 achterstand kwam ze op stoom en won met 15-13 . Ava: "Ik ben trots dat ik de rust kon bewaren en in de wedstrijd kon toepassen wat ik in het trainingskamp leerde." (foto: aangeleverd)
Bekeken: 1861x