Alkmaar Centraal


Fabiënne Bakker is zevende geworden op de WorldSkills 2019 in de categorie Restaurantservice. Op dit WK Beroepen in Kazan, Rusland pakte meubelmaker Guus van Velthuijsen uit Graft een vijftiende plek. Bouwtimmerman Robin Berkhout en patissier Bas Klarenbeek, beide in opleiding aan het Horizon College Heerhugowaard, werden dertiende en zestiende.

Fabiënne verdiende bovendien een 'medal of excellence' voor bovengemiddelde prestaties tussen haar 32 concurrenten. Ze is in opleiding bij het Nova College. De gastvrouw i.o. had zich in maart voor de Worldskills geplaatst door Skills - The Final te winnen. In 2018 won ze het NK Beroepen ook al. Dat leverde haar deelname aan de EuroSkills 2018 op. Tijdens de voorronden was ze al gescout voor het sterrenrestaurant van Hotel Okura Amsterdam, waar ze nu nog steeds werkt.

Guus is in opleiding bij het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam en werkt bij meubelbedrijf Velthout, dat hij oprichtte samen met een medestudent. Ook hij kreeg een 'medal of excellence'.

Robin en Bas zitten dus op het Horizon in Heerhugowaard. De Andijker timmerman werkt bij Espeq in Heerhugowaard. Tweevoudig nationaal kampioen Bas komt uit Hillegom en trainde onder diverse coaches bij de lokale Chocolaterie Pierre.

Aan de 45e WorldSkills streden namen meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen. Team Nederland deed mee in 27 categorieën.

In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team Nederland, bezochten ze onder andere een leerbedrijf en wisselden de laatste kennis uit.

Volgend jaar worden weer EuroSkills gehouden. In september 2020 zijn ze in Graz, Oostenrijk. (foto: Urban Turtle)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl