Alkmaar Centraal


Een docent van een Alkmaarse middelbare school is terecht ontslagen nadat hij de monden van leerlingen dicht plakte met plakband toen zij niet stopten met kletsen, zo schrijft mediapartner NH Nieuws. Dat heeft een rechter woensdag bepaald.

De docent plakte tape over de monden van twee leerlingen die niet stopten met praten toen hij ze had gevraagd stil te zijn. Daarnaast heeft hij de stekker van een printapparaat doorgesneden toen twee leerlingen niet naar zijn instructies luisterden. Eén van die leerlingen raakte hierbij gewond.

De man werkte sinds 2002 bij de middelbare school, maar zijn functioneren zou steeds verder afnemen. Dit kwam naar voren in gesprekken. In 2014 zouden er ook vraagtekens gezet zijn bij zijn pedagogische vaardigheden. Na het afplakincident is de man overgeplaatst naar een andere school, waar hij ook een andere functie kreeg. Hier gebeurde vervolgens het incident met de printer.

Op zijn nieuwe school werd hem gevraagd mee te werken aan een beoordeling over zijn geschiktheid als docent, wat hij weigerde. Daarop is hij ontslagen. De docent heeft dit aangevochten bij de rechter omdat hij in zijn ogen onterecht was ontslagen en recht had op een hogere ontslagvergoeding.

De man heeft vorig jaar te horen gekregen dat zijn ontslag terecht was en dat hij dus geen recht had op aanvullende compensatie, maar hij ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. Woensdag werd de uitslag van het hoger beroep openbaar gemaakt: ook de Centrale Raad van Beroep oordeelde dat de man terecht is ontslagen en geen extra vergoeding verdient.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl