Alkmaar Centraal


KunstNetTV begint het seizoen met een nieuwe aflevering uit de serie ‘Kijken door de ogen van de kunstenaar' met een filmportret van dichter en beeldend kunstenaar Elly Stolwijk. Een warm persoonlijk portret van een dichter die zoekt en schuift met woorden, en de vraag of poëzie zinvol is niet van belang vindt.

Zeker de laatste jaren komt ze meer naar buiten als dichter. De natuur, het stilzwijgende oorlogsverleden van haar vader (in 25 gedichten en schilderijen) en een groot verlies in haar persoonlijke leven zijn belangwekkende thema’s in haar werk. Stolwijk bewondert de gelaagde poëzie van Gerrit Achterberg en Gerrit Kouwenaar om de combinatie van romantiek en wetenschap.

Gedichten van Elly Stolwijk zijn gepubliceerd in o.a. de bundels De Nieuwe Wilden in de Poëzie en De Nieuwe Wilden in de Poëzie 2. In de uitzending draagt ze enkele gedichten voor.

Elly Stolwijk (1957) voltooide in 1993 haar opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Gerrit Rietveld Academie. Met haar beeldend werk nam ze deel aan diverse tentoonstellingen (Alkmaar, Bergen, Amsterdam, Dortmund,en Shetland UK) en is ze lid van Kunstenaars Centrum Bergen . Ze schreef altijd al. Ook tijdens en na haar opleiding bleef ze schrijven.

De uitzending is vanaf 1 september dagelijks te zien op HALstad Centraal om 10:00 en 22:00 uur en via internet op kunstnet.tv.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl