Alkmaar Centraal


Noordwest Ziekenhuisgroep is gestopt met het aanvragen of verlengen van keurmerken, zoals het roze lintje, de smiley en het vaat- en spataderkeurmerk. Daarmee volgt het ziekenhuis het advies van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Keurmerken voor medisch specialistische zorg waren jarenlang waardevol voor ziekenhuizen en patiënten. Patiëntenverenigingen gebruikten ze om ziekenhuizen te stimuleren hun kwaliteit van zorg en informatievoorziening verder te verbeteren. Maar vrijwel alle ziekenhuizen hebben de meer dan honderd keurmerken en dus bieden ze vrijwel geen onderscheid meer. Ze zijn de grote registratielast en hoge kosten niet meer waard. Een aantal patiëntenverenigingen zijn onlangs zelf al gestopt met hun keurmerk.

"Samen met de patiëntenverenigingen blijven het we continu investeren in verbeteringen op het gebied van patiëntenzorg, dienstverlening, klantgerichtheid en veiligheid. Ook zonder het bijbehorende keurmerk", aldus het NWZ. "Want goede zorg leveren vinden wij vanzelfsprekend, maar het kan altijd beter."

"Noordwest zet zich, samen met andere ziekenhuizen en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in om de regeldruk en administratielast voor artsen en verpleegkundigen sterk te verminderen", vervolgt het NWZ. "Het doel daarvan is dat zorgverleners meer tijd krijgen voor de patiënt. Het stoppen met keurmerken is een belangrijke stap hierin."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl