Alkmaar Centraal


Een kwart van de bedrijven in de geestelijke gezondheidszorg leed in 2018 verliezen. Met name de grotere staan onder druk, concludeerde Intrakoop, die 238 jaarverslagen analyseerde. Alleen de Parnassia Groep al, de grootste met in het HAL-gebied zeven afdelingen, sloot het jaar af met 29 miljoen euro verlies op een omzet van krap 900 miljoen.

Parnassia heeft in Alkmaar twee ambulante zorgposten, een medicatiepoli, een kliniek en ActiefTalent, verdeeld over vier locaties. In Heerhugowaard zit Youz, met ambulante jeugdzorg en F-ACT. De werkdruk is ook bij Parnassia groot door personeelstekort en het ziekteverzuim is bovengemiddeld hoog.

In zijn geheel boekte de ggz-sector wel winst: 38 miljoen euro op een omzet van 6,9 miljard. Maar dat is 65 procent lager dan in 2017. Grootste probleem is dat zorgverzekeraars en gemeenten minder uitkeren dan gefactureerd. Gemeenten gaan op hun beurt weer gebukt onder de door het Rijk opgelegde decentralisatie voor de Wmo en Jeugdzorg. Daarnaast werd vanwege het tekort aan personeel 17,7 procent meer besteed aan externen. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl