Alkmaar Centraal


De Pelican Dive van Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar blijft voorlopig dicht en het is nog niet duidelijk wanneer de opening zal plaatsvinden. De afgekeurde 'free fall' glijbaan bleek na tests van een onafhankelijk bedrijf onveilig, tot grote verbazing van Alkmaar Sport en ook ontwerper en fabrikant Van Egdom B.V..

Hoe een gerenommeerd bedrijf als Van Egdom, dat wereldwijd ook gigantische waterglijbanen bouwt, een misser maakte met dit mini-glijbaantje, is een vraag waar woordvoerder Jasper Grootveld niet echt antwoord op heeft. Temeer omdat het bedrijf zonder problemen meerdere baantjes bouwde die min of meer een kopie zijn. "Maar van Egdom focust zich ook liever op oplossingen".

Heilko Bollen van Alkmaar Sport legde de oorzaak bij zacht water. De hardheid is niet gemeten, dat is de conclusie na het wegstrepen van andere factoren. Zacht water geeft iets minder weerstand dan kalkrijk water. Daardoor zouden grotere en zwaardere personen, als ze zichzelf stroomlijnen, de bodem op 3,40m diepte kunnen raken en zich bezeren of erger. Testpersonen wezen op dit probleem. Voor kinderen is er volgens Jasper Grootveld geen gevaar.  Overigens is het niet de bedoeling om voorover te gaan.

Grootveld vindt het lastig om zacht water als dé oorzaak te benoemen. "De omstandigheden zijn nou eenmaal niet overal hetzelfde". Van Egdom houdt geen rekening met de hardheid van het water. Daar is nooit aanleiding voor geweest.

De glijbanenbouwer ontwerpt een nieuwe Pelican Dive. "De glijbaan wordt mogelijk iets langer, of krijgt een andere hellingshoek". Er is geen haast bij, het moet goed gebeuren. Wie de aanpassingen gaat betalen moet nog worden bepaald.

Bij Van Egdom was de bijnaam die inmiddels circuleert nog niet bekend. Bij het horen van 'Piemelbaan', moet Grootveld lachen. "Haha, ja daar kan ik me wel iets bij voorstellen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl