Alkmaar Centraal


In de Pleinzaal van Theater De Vest in Alkmaar wordt donderdag 19 september een tentoonstelling met werk van Gortemaker Algra Feenstra architects feestelijk geopend. Het bedrijf maakte het ontwerp voor de vernieuwbouw van het Alkmaarse ziekenhuis en zal een lezing verzorgen tijdens de opening. De gratis expositie is een project van het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

De expositie visualiseert de visie van G.A.F. architects op het ontwerpen van de leefomgeving van de mens. Beleving staat hierbij centraal. Het activeren, bewegen, welbevinden en uitdagen van de gebruikers vormen hierbij het uitgangspunt. Aan de hand van deze thema’s en een weergave van de projecten van G.A.F. architects, waaronder diverse ziekenhuizen zoals het Alkmaarse ziekenhuis, de UZ Leuven te België en het Sint Antonius te Utrecht, maar ook de Verkeersleidingspost voor Prorail in Utrecht en het Óscar Romerocollege in Dendermonde, wordt het belang en effect getoond van de menselijke schaal binnen complexe gebouwen.

G.A.F. architects spant de brug tussen vernieuwing en traditie, tussen jarenlange kennis en jonge ideeën. Het ontwerpt voor elk complex probleem specifieke oplossingen. Daarnaast specialiseert het bureau zich in onderzoek, zowel in opdracht als zelf geïnitieerd. Dit stelt het bureau in staat om zichzelf te vernieuwen en experimentele methodes te ontdekken.

Wethouder Pieter Dijkman verzorgt de opening. Voorafgaand geven architect-directeuren Maurits Algra en Femke Feenstra samen de lezing ‘Architectuur gaat over mensen’. Het programma start om 16:00 uur, de Pleinzaal opent om 15:30 uur. Toegang is gratis. De tentoonstelling loopt tot en met 6 oktober 2019.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl