Alkmaar Centraal


Een 61-jarige vader en zijn 32-jarige zoon hebben allebei acht maanden celstraf gekregen, waarvan twee voorwaardelijk, vanwege poging tot zware mishandeling op het Bolwerk in Alkmaar. Ook moeten ze psychische behandeling ondergaan en een schadevergoeding betalen. Dit meldt het NHD. De derde dader van wat de rechter een "laffe daad" noemde is nog niet gevonden.

In april zat F.R. in het park op het Bolwerk op een bankje. Toen zag hij een 60-jarige man lopen waarmee hij het al lang aan de stok heeft. Hij belde zijn zoon, die in de buurt was. A.R. kwam met nog een ander naar het park. Toen het slachtoffer de bosjes in liep om crack te roken ging de zoon er achteraan. Even later volgden F.R. en de derde man.

Het slachtoffer werd met een fles op het hoofd gemept, kreeg klappen met een meegenomen honkbalknuppel en werd geschopt terwijl hij op de grond lag. De klappen waren in het hele park te horen, zei een getuige.

A.R. vertelde een ander verhaal, aldus het NHD: hij kwam slechts zijn vader gedag zeggen en ging daarna even de bosjes om te plassen. Daar trof hij bij toeval de crack rokende man en schreeuwde, waardoor zijn vader dacht dat hij in gevaar was. F.R. rende de bosjes in en gaf de 60-jarige man een paar tikken. A.R. kwam tussenbeide en haalde zijn vader weg. De rechter vond het verhaal ongeloofwaardig.

De afranseling heeft grote impact gehad op het slachtoffer. Hij heeft nu last van een posttraumatische-stressstoornis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl