Alkmaar Centraal


Ruim dertig respijthulpen zijn donderdag officieel van start gegaan in Heiloo, Alkmaar, Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. Het Mantelzorgcentrum zet hen in om mantelzorgers even te ontlasten van hun veelal pittige taak. Bijzonder is dat de hulp niets kost voor de mantelzorgers; de respijthulpen krijgen een vrijwilligersvergoeding van de gemeenten.

Het Mantelzorgcentrum is de eerste organisatie in Nederland die op deze wijze respijtzorg biedt. Marianne Weel, Casemanager respijtzorg, merkt dat het project op de voet wordt gevolgd. "Het project is nu al een succes en dat wordt ook opgepikt door andere welzijnsorganisaties. Zo gaat een organisatie in Haarlem binnenkort ook aan de slag met respijthulpen."

Mantelzorgers die er even een dagdeel of meer tussenuit willen, kunnen contact opnemen met het Mantelzorgcentrum. Naast de inzet van de eigen respijthulpen kijkt de organisatie ook naar andere opties. Op die manier is er voor iedere mantelzorger wel een passende vorm mogelijk.

Meer informatie is verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 0224–745059.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl