Alkmaar Centraal


Woensdag even na 05:30 uur is een 23-jarige Alkmaarder aangehouden op de A9 bij Diemen, onder andere vanwege het rijden onder invloed van drugs en het opgeven van een valse naam. Bovendien had de man nog een celstraf van 30 dagen open staan.

Agenten van de Landelijke Eenheid gaven de Alkmaarder op de A9 bij knooppunt Diemen een volgteken. Even leek het er op dat hij meewerkte, maar op het laatste moment ging hij er toch vandoor. Na een korte achtervolging kregen de politie hem alsnog aan de kant.

De bestuurder kon zich niet identificeren, maar gaf wel een naam op. In de politiesystemen kwam daarop echter een foto naar voren van een andere persoon. Tijdens verdere controle vonden de agenten in zijn tas een gripzakje met vermoedelijk hash. Daarop moest de verdachte een drugstest ondergaan, die positief uitviel op THC, de werkende stof in wiet en hash.

In Cellencomplex Zuid-Oost te Amsterdam kon via de identiteitszuil de ware identiteit van de verdachte worden vastgesteld. Toen bleek dat de Alkmaarder nog een gevangenisstraf van 30 dagen moest uitzitten.

Proces-verbaal isĀ  opgemaakt voor het negeren van het volgteken, het niet tonen van ID, opgave van een valse naam en het rijden onder invloed.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl