Alkmaar Centraal


De aangescherpte wetgeving over stikstofuitstoot zorgt er voor dat alleen al in Noord-Holland zeker 650 bouwprojecten op losse schroeven zijn komen te staan. De aanleg van Afslag Heiloo van de A9 wordt stopgezet, meldt mediapartner NH Nieuws. Wat nu, is nog niet bekend.

Na vele jaren gesteggel, onder andere over kosten die opliepen tot uiteindelijk 40 miljoen euro, was de aanleg van de Afslag Heiloo begin dit jaar eindelijk gestart en nu wordt dus de stekker eruit getrokken. Met alle voorbereidingen en inmiddels uitgevoerde werkzaamheden, waaronder de sloop van een oude stolpboerderij, wordt het project mogelijk een flinke financiƫle strop.

Op sociale media wordt volgens NH bezorgd gereageerd op het nieuws. Er zijn inwoners van Heiloo die vrezen dat de verkeersdrukte in het dorp alleen maar toeneemt, en de luchtvervuiling dus verder toeneemt. Wat dat betreft is het opmerkelijk dat een project, dat juist de verkeersdruk en filevorming van Uitgeest tot en met de Alkmaarse ring flink moet verminderen, niet door kan gaan. Wellicht wordt hier nog een vergelijkend onderzoek naar gedaan.

De Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, besloot eind mei dat het Nederlandse programma om stikstof aan te pakken (PAS), niet strookte met Europese wetgeving. Hierdoor staan duizenden projecten, vooral in de buurt van natuurgebieden, op losse schroeven.

De zeker 650 Noord-Hollandse projecten die worden getroffen door de strengere stikstofwetgeving, zijn vooral woningbouwprojecten, maar onder meer ook wegen, industrieterreinen, havens, waterveiligheidsprojecten en klimaatmaatregelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl