Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Het regende dinsdagmiddag in Alkmaar  handtekeningen bij de ondertekening van het convenant waarmee de website talentz.nl gelanceerd werd. Talentz.nl is een idee van Martijn Apeldoorn, directeur van ontwikkelaar CREATE en is geboren uit persoonlijke ervaring: "Ik had op school moeite om de motivatie vast te houden. Totdat ik op de juiste stageplek terechtkwam. Het is dus een heel belangrijk onderdeel van je opleiding".

Maar vind in het woud van websites maar eens de juiste stageplek. Nergens is een overzicht van alle stages of bedrijven of er zitten verschillende schijven tussen jou en het bedrijf waar je graag aan de slag zou gaan. En dat is wat Talentz.nl uniek maakt. Alle bedrijven kunnen zich op de website registreren, en dat geldt ook voor (aankomend) stagiairs. Zowel het bedrijf als de stagiair vullen gegevens en wensen in waarna er direct gematched wordt. Gratis.

"Hoe mooi is het, dat je zelf een stage in de regio kunt regelen en dat er ook nog een mooie match is", zegt Sharon Smit, directeur van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt. En ook Thijs Pennink van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: "Het mooie aan Martijn en zijn team is dat ze niet theoretiseren maar gewoon doen."

De namen onder het convenant laten zien dat Talentz.nl voorziet in een behoefte. Meerdere wethouders, directeuren en andere hoogwaardigheidsbekleders heffen na de ondertekening dan ook het glas op de lancering van de online stage-matchmaker die de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven een flink stuk kleiner moet maken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl