Alkmaar Centraal


Per 1 december verandert Grand Café Het Gulden Vlies van eigenaar. De huidige uitbaters Jeroen en Christie van Duin hebben besloten na 25 jaar te stoppen.

"De beslissing was niet eenvoudig," vertelt Jeroen van Duin. "We hebben op deze plek zoveel plezier gehad en zoveel mooie dingen mogen meemaken. Mijn ouders zijn hier begonnen. Het Gulden Vlies hoort bij onze familie. Dat loslaten doen we niet zomaar."

Drie jaar had het stel nodig om tot dit besluit te komen. "De horeca is de afgelopen jaren veranderd en wij moeten mee in die ontwikkelingen. Om dat goed te kunnen doen, moet ons pand volledig worden gerenoveerd. Wij hadden het plan om op de eerste verdieping een boetiekhotel te realiseren. Na vele gesprekken hebben wij ons eerlijk afgevraagd of wij dit voor nog eens 25 jaar willen doen. Na lang nadenken is het antwoord daarop 'nee'."

Inmiddels is het pand verkocht. De koper wil vanaf 1 december beginnen met een grondige renovatie en voert inmiddels gesprekken met horecaondernemers die het historische restaurant willen uitbaten. "Tot die tijd blijven wij gewoon open", zegt Christie.

"Alle activiteiten, feesten en partijen blijven gewoon doorgaan," vertelt Jeroen. "De komende Alkmaar Ontzet zal onze laatste zijn en daar gaan we zoals altijd een mooi feestje van maken." Ook verzekert Jeroen dat de drukbezochte Lindegrachtconcerten blijven bestaan.

Wat Jeroen en Christie zelf gaan doen na december weten ze nog niet. "We gaan rustig kijken wat er op ons pad komt."

Het Gulden Vlies is al sinds mensenheugenis een begrip in Alkmaar. De geschiedenis gaat terug naar het jaar 1563 waarin Het Gulden Vlies naam kreeg als herberg. Rond 1900 werd een theaterzaal toegevoegd aan het pand, dat in 1992 plaats maakte voor appartementen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl