Alkmaar Centraal


Donderdagmiddag ontving Hans Man in’t Veld de Victoriefonds Oeuvreprijs uit handen van burgemeester van Bergen en juryvoorzitter Hetty Hafkamp . “Al ruim vijftig jaar is Hans Man in’t Veld een bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld. Overal waar hij werkt, maakt hij indruk door de bijzondere producties die onder zijn bezielende leiding tot stand worden gebracht”, lichtte Hafkamp namens de vakjury toe.

Hans Man in’t Veld stond aan de wieg van de Toneelschuur in Haarlem en was jarenlang actief bij het Amsterdamse Werktheater. In de regio Alkmaar verwierf hij faam met jonge acteurs uit de regio als regisseur van de muzikale locatietheatervoorstelling Bleekneusjes. 

Het is de derde keer in het bijna 30-jarig bestaan van stichting Cultuurprijs Regio Alkmaar dat de jury overgaat tot uitreiking van de Oeuvreprijs. In 2013 viel de eer te beurt aan fotografe Ata Kandó in 2017 aan biograaf en schrijver Jan van der Vegt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro en een plastiek ontworpen door Elly Baltus.

Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Een zevenkoppige  jury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe. Ook roept zij de winnaar uit van de Jong Talent Prijs. (foto: Erna Faust)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl