Woensdag 18 september wordt een speciale kaasmarkt gehouden in Winkelcentrum De Mare. Klokslag 15:00 uur zal daar de winnaar van de Nelson Award een kleinere versie van dé kaasmarkt openen. De winnaar doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Gastvrouw en jurylid is wethouder Elly Konijn-Vermaas.

Vanaf 13.30 start het programma van de Nelson Award met muziek en dans op het plein. Bij de Nelson Award worden maatschappelijk betrokken burgers in het zonnetje gezet. Een speciale jury maakt deze middag bekend wie de felbegeerde Nelson Award in ontvangst mag nemen.

‘Nelson’ is een verwijzing naar Nelson Mandela. De prijs is door de internationale vredesbeweging MasterPeace in het leven geroepen voor mensen en organisaties die het verschil maken in hun eigen omgeving. Leerlingen van het Dalton College en SNS nemen nu het initiatief voor de Nelson Award in Alkmaar. Iedereen kon inwoners nomineren die zich maatschappelijk inzetten om ze de aandacht en erkenning te geven die ze verdienen.

Uitgangspunt van de Nelson Award is dat alle genomineerden er toe doen, omdat ze allemaal een relevante bijdrage aan de Alkmaarse maatschappij bieden. In die zin is de Nelson Award geen wedstrijd, maar bedoeld om juist een breed palet aan maatschappelijk bewuste burgers in het zonnetje te zetten.

Kinderen kunnen deze middag ook meedoen aan speciale 'kinderkaasspelen'. De kinderkaasspelen starten om 14:30 uur. Teams proberen het kaasparcours zo snel mogelijk te doorlopen, terwijl de kazen op de kaasberrie moeten blijven liggen.

Ook is er markt buiten het winkelcentrum.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl