Alkmaar Centraal


Hoe vaak zie jij smartphones die zijn beschadigd? Door het veelvuldig toepassen van glas in de behuizing zijn smartphones fragiel. Had jij vroeger zo’n robuuste Nokia 3310? Dan is de kans groot dat je deze langer heel wist te houden dan de telefoon die je nu hebt. Omdat schade aan een smartphone of tablet makkelijk gemaakt is, kiezen veel mensen ervoor uitgesteld of niet te laten repareren. Angst voor hoge reparatiekosten of voor het lang kwijt zijn van de telefoon of tablet zijn de voornaamste redenen om te wachten. Toch kan een tijdige reparatie veel tijd en geld schelen.

De gevolgen van een uitgestelde schermreparatie

De schade die het vaakst voorkomt aan een smartphone, is die aan de glazen behuizing. Met name de voorkant maar ook een glazen backcover is zonder beschermhoesje vragen om problemen. Waarschijnlijk zie jij het gros van de mensen om je heen met een gebarsten of gebroken scherm. De smartphone is nog operationeel dus waarom zou je een schermreparatie laten uitvoeren? Het probleem is dat met een gebarsten scherm de smartphone niet meer 100% luchtdicht is. Of je nu een nieuwere telefoon hebt die waterdicht is of een ouder type: met een barst heeft vocht altijd de kans om naar het interne werk te komen. En zodra dat gebeurt, ben je echt ver van huis. Meer onderdelen die gerepareerd moeten worden, betekent een hogere kostenpost.

Onderschat de invloed van een goedwerkende batterij niet

Naast een beschadigd scherm is een slechtwerkende batterij een andere veelgehoorde klacht. Is het voor jou herkenbaar dat je apparaat steeds sneller leegloopt of vaker aan de lader moet? Of valt je telefoon of tablet op een willekeurig moment uit terwijl deze aangaf dat je batterij voldoende vol was? Het zijn allemaal tekenen van een lithiumbatterij die langzaam minder wordt. Een onderliggend gevolg is dat componenten in je apparaat niet meer goed van stroom voorzien worden en ook schade kunnen oplopen. Met name bij krachtigere lithiumbatterijen zoals in een Android of iPad tablet kan dit op langere termijn meer schade toebrengen dan je zou verwachten. Een tijdige Android of iPad reparatie aan de batterij scheelt een hoop frustratie maar levert bovendien een apparaat op dat op alle vlakken weer goed functioneert en langer meegaat.

Pas op met alternatieve, goedkopere onderdelen

Goed, je hebt de stap gezet om je smartphone of tablet te laten repareren, maar hoe weet je of de reparatie kwalitatief is? Er zijn tal van bedrijven die hun services aanbieden maar wat is echte goede service waar jij en je apparaat het meeste baat bij hebben? Als je een Android of iPhone/iPad reparatie laat uitvoeren, is het belangrijkste om eerst te vragen of er met originele onderdelen wordt gewerkt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe batterij nodig hebt, dan is het belangrijk dat dit een originele Samsung of Apple batterij is. Alternatieve batterijen worden vaak goedkoop geproduceerd maar gaan veel minder lang mee. Daarnaast is er ook het risico dat de stroomtoevoer niet juist is waardoor componenten verkeerd worden aangestuurd. Dat kost je op langere termijn niet alleen wederom een nieuwe batterij, maar het kan ook schade aan andere onderdelen van je toestel toebrengen. Vraag dus altijd goed door bij het bedrijf waar je mee in zee wilt.

Een reparatie kost minder tijd dan je denkt

Hoge reparatiekosten voorkomen is het voornaamste maar wat als je jouw smartphone lang moet missen tijdens een reparatie? Vraag daarom ook altijd hoeveel tijd het bedrijf nodig denkt te hebben voor jouw smartphone. Vooral gerenommeerde bedrijven met goede monteurs in dienst kunnen snel handelen en hebben vaak onderdelen op voorraad liggen om snel je reparatie uit te voeren. Met een halfuur kun je buiten staan met een toestel dat weer 100% functioneert. Sommige reparateurs zoals bijvoorbeeld Phoneworld Alkmaar kunnen ook op afspraak werken. Als ze weten dat je komt, ligt alles voor je klaar. Je bent dan gegarandeerd als eerste aan de beurt en je telefoon of tablet kan direct van nieuwe onderdelen worden voorzien of worden gerepareerd. Een reparatie hoeft dus helemaal niet lang te duren!

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl