Alkmaar Centraal


In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen leek het herenteam van de Alkmaarse Rugby Club tot halverwege de tweede helft het heft in handen te hebben. Maar door twee 'stomme' gele kaarten moest Alkmaar tijdelijk met twee man minder spelen en dat deed de thuisploeg de das om. Na een 12-7 ruststand wonnen de Rams met 17-40.

Alkmaar begon goed. Na een break van nieuwkomer Gerke Nijdeken kwam de bal bij Michael Vlaar, die de aanval met een try wist af te ronden. Met de conversie van Jimmy Duinmeijer ging Alkmaar met 7-0 aan de leiding. Maar de Rams toonden veerkracht en vijf minuten later stond het alweer gelijk.

Halverwege de eerste helft scoorde Alkmaar opnieuw. Na een serie goede aanvallen bracht Jasper Pauw de bal uiteindelijk over de achterlijn voor een try. De conversie van Duinmeijer ging naast de palen. De stand van 12-7 bleef staan tot in de rust.

In de tweede helft begon Alkmaar furieus en na een serie goede aanvallen van het gehele team brak Wytze Vader uiteindelijk door. Met zijn ongeconverteerde try liet hij 17-7 aantekenen. Tot halverwege de tweede helft hield Alkmaar het veldoverwicht. De thuisploeg leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar toen verzamelden zowel Vader als Joost Tempelaars twee 'stomme' gele kaarten en kantelde de wedstrijd.

In de twee keer tien minuten dat de twee buiten het veld stonden, scoorden de Rams binnen korte tijd twee try's met twee punten extra dankzij conversies. De 17-21 score was nog te overbruggen, maar de gasten kregen vleugels en scoorden nog eens drie try's, resulterende in een enigszins geflatteerde 17-40 eindstand.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl