Alkmaar Centraal


De expositie van fotograaf Marcel Witte in het Alkmaarse Noordwest Ziekenhuis afgelopen zomer leverde hem onverwachts de identiteit op van een mysterieuze voorbijgangster op één van tentoongestelde werken. De 'hoofdrolspeelster' werkt toevallig in het ziekenhuis en ontdekte zichzelf op de inmiddels bekende 'Langestraat'-foto.

Vorig jaar greep de Alkmaarse fotograaf zijn kans om voor dag en dauw een foto te schieten vanaf de Klim naar de Hemel. De stellage bovenop de Grote Kerk bood uitkomst om vanuit een bijzonder perspectief een verlaten Langestraat vast te leggen. Verlaten, op één persoon na.

Deze zomer exposeerde Marcel in het ziekenhuis, drie maanden lang hingen zijn foto's in de gangen van het ziekenhuis. Op een dag werd Chandra Box, medewerker op de Spoedeisende Hulp, door een collega gewezen op de 'Langestraat'-foto die in de gang hing. "Dat ben jij!”

Chandra nam contact op met de fotograaf. Marcel was niet direct overtuigd van haar verhaal, een jaar geleden meldde zich al iemand die beweerde de persoon op de foto te zijn. Marcel zoemde nog eens in, terwijl Chandra bewijzen leverde. Ze stuurde haar dienstrooster op van die dag en toonde aan dat zij die ochtend vroege dienst had in het ziekenhuis. Ze was op dat tijdstip, 6:15 uur, onderweg naar haar werk. Ook haalde ze de kleren tevoorschijn die ze toen droeg.

"Alles klopte. Ze is het echt!" reageert Marcel overtuigd. "Vrijdag heb ik Chandra ontmoet en een afdruk van de foto overhandigd. En haar met de foto vastgelegd. Uiteraard op dezelfde plek in de Langestraat." (Foto: Marcel Witte)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl