Alkmaar Centraal


The Gathering is terug. Na vier jaar liet de band vorig jaar weer van zich horen en dit jaar viert het zijn 30e verjaardag met de speciale set ‘Auto-reverse’. Vrijdag 4 oktober staat The Gathering met hun 30 Year Anniversary in Victorie te Alkmaar.

In 1992 trad The Gathering vanuit Oss toe tot de metalscene met ‘Always’, een recht voor zijn raap death metal album. Na de komst van Anneke van Giersbergen evolueerde het geluid steeds meer naar symfonische en progressieve rock. De bekendheid groeide in binnen- en ook buitenland. Met als gevolg uitverkochte tours in de VS, Zuid-Amerika en Europa. In 2007 nam Silje Wergeland de microfoon over. In 2014 kondigde de band zijn hiaat aan.

In 2018 herrees de band met shows in Nederland, Bulgarije en Griekenland, om zich voor te bereiden op hun 30-jarig bestaan. Auto-reverse is een tournee vol klassiekers maar ook recent materiaal, en van wat langere epische tracks in een nieuw jasje.

De progressieve metal formatie Autumn verzorgt het voorprogramma. De zevenkoppige band bracht in januari zijn zesde album ‘Stacking Smoke’ uit en maakte daarmee een stevige comeback. Versterkt met twee nieuwe leden brengen ze een krachtige sound met steengoede singles als 'Blackout' en 'Where The River Ends'.

Het concert begint om 19:45 uur, deuren open vanaf 19:00 uur. Tickets kosten 25,20 euro en zijn te koop via podiumvictorie.nl en de kassa.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl