Alkmaar Centraal


Nu de aansluiting van Heiloo op de A9 is uitgesteld vanwege stikstofregels is de Seniorenpartij Alkmaar van mening dat de ontbrekende 50 meter asfalt tussen Heiloo en Alkmaar nu dan toch maar eens aangelegd moet worden. De gemeentegrens tussen beide gemeenten loopt over industrieterrein Boekelermeer.

Daar waar de Alkmaarse Barnsteenstraat ophoudt, begint even verderop de Heilooër Middenweg. Daartussen ontbreekt 50 meter asfalt en aan beide zijden is de weg afgesloten met een hek. daar is bewust voor gekozen om sluipverkeer tussen Heiloo, Alkmaar en Akersloot te voorkomen.

Het plan was dat de blokkade opgeheven zou worden op het moment dat de A9-afslag klaar is. Maar door uitstel van dit project laat ook deze openstelling nog nog op zich wachten. De Seniorenpartij Alkmaar heeft daar nu vragen over gesteld en het college gevraagd hier weer met Heiloo over in gesprek te gaan. Het algemene antwoord van wethouder Pieter Dijkman dat het hoog op de agenda staat was niet voldoende voor fractievoorzitter Arie Epskamp. Hij wil een concrete datum horen.

Ondertussen wil de Provincie de overlast rondom de Leeghwaterbrug beperken en wordt het opheffen van de blokkade als een oplossing gezien. Hierover gaat de Provincie in overleg met gemeente Heiloo.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl