Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De Tour de Soes, die eind juli werd gehouden, heeft maar liefst 35.000 euro opgeleverd. Dat is vijf mille meer dan verwacht. Het bedrag dat de vijf samenwerkende rotary clubs met de fietstocht inzamelden is woensdagavond bij Golfclub Dirkshorn verdeeld onder vele goede doelen, waaronder een aantal uit Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

De Tour de Sous werd ooit gestart door de Rotary in Harenkarspel. Inmiddels hebben de rotary's van Langedijk e.o., Den Helder, Anna Paulowna en Schagen zich aangesloten.

De vijf rotary's deelden onder andere cheques van 300 euro uit aan organisaties van huttenbouwdorpen. De goede doelen die Rotary Langedijk e.o. selecteerde waren 'Zicht op Talent', een initiatief van Artiance uit Alkmaar en Cool uit Heerhugowaard, de Alkmaarse stichting Maria Magdalena, en Kledingmagazijn 'Je mag er zijn' met onder andere een vestiging in Noord-Scharwoude.

De organisatie hoopt elk jaar groter te worden. Langedijk e.o. is een van de recente toevoegingen. Het idee is om te groeien met een rotary per jaar en zo telkensĀ  meer goede doelen te kunnen helpen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl