Alkmaar Centraal


Een vrachtwagenchauffer van Decathlon is donderdagmiddag tegen de gevel van winkelcentrum Noorder Arcade gereden. De pui van Restaurant Heinde en Ver, dat nog niet eens is geopend, raakte flink beschadigd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. 

De chauffeur was rond 13:10 uur klaar met lossen en reed vanaf de kade naar de openbare weg. Daarbij stuurde hij te scherp naar rechts zodat de achterzijde van de oplegger - met tegengesteld sturende wielen - nog net tegen het gebouw reed. Daarbij kwamen de wielen linksachter volledig in de lucht te hangen. De chauffeur besloot zijn vrachtwagen dan ook te laten staan.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Vanwege de loshangende achterwielen is besloten om het gevaarte met een kraan van de gevel weg te krijgen.

De pui van het restaurant raakte flink beschadigd. Van het dubbele glas is de buitenste ruit aan diggelen, de binnenste zit vol met barsten. Hoeveel schade er aan de gevel boven de pui was ontstaan, was nog niet duidelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl