Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Een bijzonder plaatje op het Alkmaarse Canadaplein: Een fikse rij voor het Alkmaarse Stedelijk Museum. Niet voor een wereldberoemd schilderij maar voor zuurkool. Voor leden van de 8 October Vereeniging is ook dat een jaarlijks terugkerende traditie.

Want wil je tijdens Alkmaar Ontzet kunnen aanschuiven voor de zuurkoolmaaltijd dan moet je deze week een bonnetje halen. 'De Rij' is inmiddels een begrip voor Alkmaarders. Het aantal beschikbare bonnen is kleiner dan het aantal 8 October leden, dus wie eerst komt, wie eerst maalt. Vandaar de rij.

Tijdens Alkmaar Ontzet, op 8 oktober, viert de stad dat het als eerste de Spaanse bezetter in 1573 wist te weerstaan: Van Alkmaar De Victorie!. De gezamenlijke maaltijd, gemaakt met zuurkool uit buurgemeente Langedijk, is inmiddels een vast onderdeel van de festiviteiten.

De zuurkoolbonnen kunnen vandaag, zaterdag en zondag afgehaald worden in het museum. Daar kunnen ook de kaarten gehaald worden voor het Ontzet Ledenconcert. De week vooraf en op 8 oktober zijn er tal van Ontzet-activiteiten in de stad. Het thema van Alkmaar Ontzet 2019 is 'Spraakmakend'.

Naast de bekende onderdelen als de lampion-optocht, kinderontbijt en grote middagoptocht, is er dit jaar ook een nieuw sportief onderdeel: een polsstok-verspringtoernooi. Op de website van de Vereeniging is meer te vinden over het programma.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl