Vrijdag tekende het bestuur van de Adapt een vierjarige sponsorovereenkomst met Raetsheren uit Alkmaar. Met de sponsoring maakt assurantiemakelaar het mogelijk dat de Alkmaarse erfgoedstichting een positieve rol blijft spelen bij het behoud en zo nodig herbestemming van Alkmaars erfgoed. De ondertekening vond plaats in Foodbar 1480.

Het motto van Adapt is ‘Samen Lef Tonen Met Alkmaars Erfgoed‘. Dit spreekt Raetsheren aan. Directeur Imco Struiksma: “Dynamiek is vaak een kans en hoeft geen bedreiging te worden. Wij beschouwen het als onze missie om organisaties, waaronder monumenteneigenaren zoals gemeenten, woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren, risicobewust en zelfverzekerd te laten handelen.”

Raetsheren is een van de grootste onafhankelijke intermediairbedrijven van Nederland op verzekeringsgebied, maar koestert de band met Alkmaar. Daar is het bedrijf gevestigd en wonen veel medewerkers. Beide partijen menen allebei dat het soms nodig is om panden, hofjes en ander materieel erfgoed in de omgeving aan te passen aan nieuwe tijden, gebruikers en functies, zodat hun voortbestaan verzekerd is. Foodbar 1480 is een mooi voorbeeld van een monumentaal pand dat meermalen nieuwe levens kreeg.

Een trouw publiek met belangstelling voor Alkmaar en/of erfgoed volgt Adapt op de voet. Sinds 1 januari 2017 kreeg de website meer dan 100.000 bezoekers, die ieder bijna vijf pagina’s per bezoek aanklikten. Gemiddeld zijn dat 110 bezoekers per dag en 525 pageviews. Voor websitebeheerder Kobalt Digital is Adapt de klant met de hoogste bezoekcijfers.

Raetsheren steunt niet alleen financieel. Zo adviseert het momenteel bij het oplossen van problemen die zijn gerezen rond het eigendom en beheer van het antieke dieselgemaal aan de Cort van der Lindenkade. De verzekeraar zal zich niet bemoeien met het beleid van de erfgoedstichting.

In april tekende Adapt al een meerjarige sponsorovereenkomst met VBM Ontwikkeling in Oudorp. Beide hoofdsponsors zijn opvolger van VLIEG Makelaars. (foto: Rob Verhagen)
Bekeken: 2573x