Alkmaar Centraal


Eind oktober onthaalt Alkmaar de top van de Europese Stayeren-kampioenen tijdens de Wieler 3 daagse Alkmaar. Dat belooft weer spectaculaire wedstrijden waarbij acht sterke koppels op hoge snelheid over de baan flitsen.

“Stayeren is een wieleronderdeel waarbij de renner achter een grote motor rijdt en gegangmaakt wordt door een gangmaker. Samen vormen zij een koppel om hoge snelheden en spectaculaire wedstrijden op de baan te rijden," legt de oud wereldkampioen René Kos uit. "De historie van het stayeren gaat voor een hele lange periode terug. Het is altijd gecentreerd geweest in Alkmaar.”

In de geschiedenis kwamen veel wereldkampioenen en grote stayers bijna allemaal uit Noord-Holland. Waaronder bijvoorbeeld Cees Stam, Matthé Pronk, Jan Pronk en René Kos. “Alkmaar is de enige baan in Nederland waar vandaag de dag nog gestayerd wordt. Het is voor mij dan ook niet meer dan logisch dat dit onderdeel tijdens de 3 daagse plaatsvindt. Ik kijk er al weer naar uit!” zegt Kos enthousiast.

Als wedstrijdleider en oud-wereldkampioen is het Kos weer gelukt om het gehele EK podium te overtuigen om naar Alkmaar te komen. "Reinier Honig, Europees kampioen en winnaar van de tweede editie van Wieler 3 daagse Alkmaar rijdt samen met gangmaker Jos Pronk. De Duitser Daniel Harnisch rijdt achter Peter Bauerlein en Christoph Schweizer, ook uit Duitsland, komt met gangmaker André Dippel naar de start."

Zelf kruipt Kos ook op de motor als gangmaker voor Atzeni. "Het is voor Atzeni zijn laatste buitenlandse wedstrijd op de baan waar hij in 2009 en 2010 Europees Kampioen werd."

De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt plaats in Sportpaleis Alkmaar op 31 oktober, 1 en 2 november. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro via w3da.nl/tickets. Kinderen tot en met 15 jaar betalen 5 euro. (Foto: Rob Duin)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl