Alkmaar Centraal


Zoveel mogelijk op eigen energie naar school. Dat is de kern van de School In Beweging Challenge, dat maandag werd afgetrapt door de Alkmaarse sportwethouder Pieter Dijkman onder luid gejuich van leerlingen van basisschool Liereland.

Een maand lang moedigen alle deelnemende basisscholen in Alkmaar de leerlingen aan om zo veel mogelijk lopend, fietsend of steppend naar school te komen. Alles mag, zolang de auto, brommer of gemotoriseerde (bak)fiets maar thuisblijft.

De School In Beweging Challenge is bedacht door Alkmaar Sport, JOGG Alkmaar en gemeente Alkmaar met als doel om kinderen te stimuleren om meer te bewegen. In de Challenge zit ook een wedstrijdelement waarbij een klassenuitje gewonnen kan worden. Hoe meer kinderen op een gezonde manier naar school komen, hoe meer punten er verdiend worden. De klas met de meeste punten wint een uitje naar het Outdoor Park.

Aankomende week staat ook in het teken van de Nationale Sportweek. Alle 1600 basisschoolkinderen in Alkmaar krijgen allerlei sportieve activiteiten aangeboden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl