Naast de A9 Afslag Heiloo worden ook projecten als Dockside aan de Noorderkade en de vernieuwbouw van het ziekenhuis geraakt door stikstofwetgeving. Zaterdag start de verkoop van de ruim 130 geplande appartementen op Overstad, meldt Vink Bouw. Dit ondanks dat nog niet duidelijk is of de milieuwetgeving roet in het eten gaat gooien. De oplevering moet in 2021 gebeuren.

Er is ook nog geen bouwvergunning voor het appartementencomplex aangevraagd bij de gemeente, maar dat is niet ongewoon. Vink Bouw rondt die volgens het NHD momenteel af. De bouwer zit ook nog met twee bezwaren ingediend bij de Raad van State, van omwonenden die menen dat hun uitzicht op het kanaal en de Friesebrug wordt aangetast. De procedure duurt nog minstens drie maanden.

Omwonenden zijn blij dat het verpauperde Kwakelhuis verdwijnt, maar er was veel weerstand vanwege de hoogte van het ontwerp. Wethouder Paul Verbruggen stelde echter tijdens een informatiebijeenkomst in mei dat de plannen al te ver gevorderd waren. Hij sloot niet uit dat er nog aanpassingen komen aan het ontwerp, maar het idee van de gemeente is dat hoogbouw de toekomst van de kanaalzone is, net zoals andere (binnen)steden vaak de hoogte in gaan. Twee omwonenden namen hier geen genoegen mee en klopten aan bij de Raad van State.

Wat de nieuwe stikstofregels allemaal voor gevolgen hebben is afwachten, want die moeten nog worden opgesteld. De oude set werd door de Raad van State verworpen omdat ze niet strookten met Europese wetgeving. (impressie: Vink Bouw)
Pin It
Bekeken: 5128x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/