Alkmaar Centraal


Dinsdag besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de gewapende woningoverval die maandag 29 juli plaatsvond aan de Cobdenstraat in Alkmaar. Die maandag en dinsdag is er meerdere keren in Almere gepind met de buitgemaakte bankpas. Er is bijna 1.000 euro afgenomen. Er zijn beelden van de twee mannen die gepind hebben, maar ze lijken niet de overvaller te zijn. Opsporing Verzocht wordt woensdag (vandaag) om 12:00 uur herhaald.

De 21-jarige zoon des huizes had een Snapchat date, die omsloeg in een gewapende en ook gewelddadige overval. Na een tijdje kletsen in de tuin werd het wat fris en gingen ze naar binnen. De man ging even naar de gang en kwam plots met een pistool terug. Het slachtoffer moest zijn pinpas, paspoort en mobieltje inclusief codes afstaan. Hij moest in een stoel zitten en toen hij wilde slaan en ontsnappen, werd hij vastgegrepen en met het vuurwapen achterop het hoofd geslagen.

De dader vertrok vermoedelijk via de tuin en reed een grijze auto weg. Het slachtoffer moet een paar uur lang bewusteloos zijn geweest. Hij vluchtte daarna naar een vriend en belde de politie. Er is sporenonderzoek verricht.

Signalement verdachte 1: donkere jongeman met baardje. Hij droeg een zwarte bril, een zwart t-shirt van het Nederlands elftal.
Signalement verdachte 2: licht getinte, ranke jongeman met baardje. Hij droeg een schoudertasje om zijn nek en een zwarte pet met daarop een figuur van een slang erop.

Bureau NH besteedde eerder deze maand al aandacht aan de gewapende overval. De uitzending is - hier - terug te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl