Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Bijna 200 Alkmaarse vrijwilligers zijn deze week in het zonnetje gezet dankzij Stichting Heren van Oudorp. De vriendenclub bracht sponsors bij elkaar om de vrijwilligers te trakteren op een luxe diner in Stadskaffee Laurens in het centrum van Alkmaar. Burgemeester Piet Bruinooge was aanwezig om iedereen te bedanken voor hun inzet. Mediapartner NH Nieuws deed verslag.

De Heren van Oudorp begon jaren geleden op een tennisclub. Om het gezellige samenzijn een doel te geven, riepen de ondernemende heren een stichting in het leven waar goede doelen mee gesteund werden. "Tot nu toe bleef het vaak beperkt tot het overmaken van geld, maar we wilden eigenlijk meer contact met de mensen waar we het voor deden", zegt Ronald Stuvel, een van de Heren. En zo werd op een brainstormavond het idee geboren om vrijwilligersdiners te organiseren.

Dinsdagavond werden 90 vrijwilligers van onder meer het Respijthuis, de dierenambulance en verpleeghuis Lauwershof in het zonnetje gezet. Woensdagavond was het de beurt aan vrijwillige medewerkers van het Hospice in Alkmaar.

"Het is helemaal top dat de Heren van Oudorp dit voor ons doen", zegt een medewerkster van het hospice. "En het voorgerecht was heerlijk, Alkmaarse kaassalade". Een andere vrijwilliger, die bij het Liobahuis in Egmond de ramen lapt, beaamt dat: "Het is geweldig dat het op deze manier gewaardeerd wordt wat je doet."

Piet Bruinooge greep de gelegenheid aan om als trotse burgemeester de heren en de vrijwilligers in de zaal namens alle Alkmaarders te bedanken. "Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving", aldus Bruinooge. "Wij kunnen lang niet alles regelen als overheid, al hebben we dat in het verleden wel eens gedacht. Op veel terreinen is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat ik als burgemeester dank je wel zeg tegen al deze fantastische mensen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl