Alkmaar Centraal


De Alkmaarse basisschool De Vlindertuin is begonnen met het scheiden van afval in de groepen PMD, GFT en papier en karton. Woensdag werd de kick-off gegeven door wethouder buitenruimte Marcel van Zon en Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. De Vlindertuin is de elfde school die zich heeft aangesloten bij een pilot voor afvalscheiding op scholen en bij maatschappelijke organisaties in Alkmaar.

De leerlingen van De Vlindertuin maakten tijdens de kick-off al voetballend kennis met de afbraaktijden van verschillende soorten afval. Stadswerk072 zorgde voor scheidingsbakjes in de klas en rolcontainers. De verwachting is dat de 180 leerlingen en hun leraren de hoeveelheid restafval met de helft zal verminderen.

Marcel van Zon: “Leerlingen van de scholen en bezoekers van wijkcentra en verenigingen hebben een belangrijke rol in het succes van de pilot. Zij zijn namelijk degene die het afval daadwerkelijk moeten scheiden door het in de juiste bak te doen. Met de bewustwording van milieuverantwoord gedrag, vertrouw ik er op dat de pilot slaagt”. De proef loopt tot eind 2020 en wordt daarna geëvalueerd.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de pilot op stadswerk072.nl/afval-scheiden-scholen. (foto: Nikki Natzijl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl