Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Er werd vrijdagochtend in de aanloop naar de laatste kaasmarkt van 2019 zo veel mogelijk tussen de buien door gewerkt. Voor de bezoekers zal de tegenvaller het grootst zijn geweest. Gegeseld door het vele water en de wind vielen er weinig kazen te zien want grote witte zeilen beschermden niet alleen de kazen maar onttrokken ze ook aan het oog.

Het is dan ook een zeldzaam verschijnsel, een kaasmarkt die echt verregend zoals dat vrijdagochtend gebeurde. "We hebben dit seizoen twee keer wat minder weer gehad en dit is ook niet afgesproken, maar het is zo", zegt kaasvader Willen Borst er over. Toch bederft het niet zijn humeur, hij kan terugkijken op een mooi kaasmarktseizoen: "Het seizoen is geweldig goed verlopen met twee  buitenmarkten gehad, dat was in De Mare en in De Rijp".

Volgens de kaasvader gaan de kaasdragerpakken nu "de mottenballen" in en is er een half jaar lang meer tijd voor andere leuke zaken zoals hobby's. "Het wordt winter en het is ook geen kaastijd. Het is gewoon tijd om even lekker te rusten".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl