Alkmaar Centraal


Woensdag heeft de Amsterdamse politie vloeibare cocaïne aangetroffen tijdens transport van levende vissen vanaf de luchthaven Schiphol naar een opslagplaats in Amsterdam. Vier verdachten, waaronder een 31-jarige Alkmaarder, zijn ter plaatse aangehouden. Later volgden nog meer aanhoudingen.

Tijdens observatie voor een lopend onderzoek zagen politiemensen bij dierenvervoer vanuit Schiphol dat er tientallen dozen werden ingeladen in bestelbussen. Bij een opslag in Amsterdam werden deze uitladen. Het arrestatieteam greep in en hield vier verdachten aan: de Alkmaarder en drie inwoners van Beverwijk. Later die avond is een man uit Diemen opgepakt.

Toen agenten de in beslag genomen dozen openden troffen zij tot hun verbazing grote plastic zakken aan met daarin water, levende vissen en ook gesealde compartimenten met een vloeistof. Het forensisch team constateert later dat het vloeibare cocaïne is.

Tijdens vervolgonderzoek zijn woningen doorzocht in Alkmaar, Beverwijk en Diemen. Bovenwater kwamen onder andere verdovende middelen, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen en mobiele telefoons. Verder zijn meerdere verdachten op verschillende plaatsen in het land aangehouden.

De aangetroffen goederen zijn door de politie in beslag genomen.Vier verdachten zitten nog in hechtenis. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. (foto: politie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl