Alkmaar Centraal


Wouter van Velzen heeft zijn doel bereikt. Niet alleen maakte de 31-jarige Alkmaarder zijn bijna fatale motorrit naar Zuid-Frankrijk ondanks zijn hersenletsel opnieuw, ook haalde hij daarmee meer dan twee keer zoveel als verwacht op voor de Hersenstichting. Vrijdag overhandigde hij een symbolische cheque van 4.040 euro aan de stichting, meldt mediapartner NH Nieuws.

Dat Wouter terugging naar Frankrijk en daarmee geld op wilde halen voor de Hersenstichting heeft een bijzondere aanleiding: acht jaar geleden maakt hij dezelfde tocht op zijn motor naar het zuiden. Maar in Embrun ging het mis. Hij werd aangereden en raakte zwaargewond. Van alle botbreuken herstelde hij goed, maar het hersenletsel blijft. Wouter merkt daardoor vermoeidheid bij alles wat hij dagelijks doet.

Om meer bekendheid voor niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te krijgen en geld in te zamelen voor onderzoek naar en begeleiding van NAH-patiënten, besloot hij de motortocht naar 'zijn plek des onheils' opnieuw te maken. De 1.800 kilometer lange tour ging via Duitsland en de Alpen naar Zuid-Frankrijk, waar zijn ouders hem opwachtten. "Ik heb zoveel steun aan hen gehad, maar ook van vrienden en alle donateurs die mij via mijn inzamelingspagina of Facebook volgden en daar lieve berichtjes achterlieten."

"Uiteindelijk heb ik twee weken gedaan over de reis. Het was geweldig, maar ook spannend", vertelt Wouter. "Ik was elke dag zenuwachtig door die vermoeidheid van mij. Maar het is allemaal goed gegaan. Ik heb genoten van elke kilometer die ik heb gemaakt."

De Hersenstichting is enorm blij het het gedoneerde bedrag. "Wouter heeft hier zo zijn best voor gedaan", vertelt Annet van der Vaart van de stichting. "Dit soort bedragen krijgen we niet vaak." Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, erkenning en herkenning van hersenletsel en voorlichting.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl