Alkmaar Centraal


Zaterdag 12 oktober houdt de Egmondse stichting Young Song Projects een benefietconcert in de Ter Coulsterkerk van Heiloo. Het  Arnhems Symfonie Orkest NOVA en projectkoor Peace Opus presenteren "A milion steps... towards peace" om geld in te zamelen voor vijf goede doelen, waaronder twee Alkmaarse: 't Praethuys en het initiatief Malarianetten voor Gambia.

Aanleiding voor het concert is het 10-jarige jubileum van Stichting Young Song Projects. Componiste Teresa Takken, tevens oprichtster van de stichting, werkte jaren aan Peace Opus. Het is het grootste werk van de stichting tot nu toe en bedoeld om in stapjes de toenemende onvrede in de wereld met elkaar tegen te gaan. Al zijn het een miljoen stapjes.

Your Song Projects bracht delen van de Peace Opus al eerder ten gehore. Voorzitter Myriam de Sain: "Je zag bij het publiek dat ze niet wisten wat ze moesten verwachten. We zagen dat mensen door de muziek werden geraakt. Na afloop gingen ze verlicht en met hoop naar huis."

Het 10 x 1,5 meter grote kunstwerk 'A million steps' van Annemarie Kuster staat symbool in de opus, als verhaal over mensen, hun beleving en hun keuzes. Tijdens het concert is het kunstwerk prominent in beeld.

't Praethuys is een verzamelplek voor mensen die met kanker te maken hebben. De donatie wordt gestoken in praatsessies - verpakt als creatieve workshops - voor kinderen tussen 6-12 jaar en jongeren van 12-20 jaar die een familielid met kanker hebben.

Malarianetten voor Gambia is een initiatief van Carina Berger. Zij gaat begin volgend jaar vrijwilligerswerk doen in het Health Center in Brufut. De Nederlandse stichting Thea Mom helpt daar moeder en kind. Met de donatie zal de lokale bevolking klamboes kunnen maken, die dan in kleine afgelegen dorpen worden uitgedeeld. Eén op de vijf kleine kinderen in Gambia sterft door malaria.

De Peace Opus begint om 20:00 uur. Toegang kost 15 euro, kinderen onder 13 jaar gratis. Verdere informatie via yoursongprojects.nl. (foto: pknheiloo.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl