Alkmaar Centraal


Twee vrouwen van rond 25 jaar oud hebben vorige week een oudere bewoner van de Alkmaarse wijk Bergermeer geprobeerd op te lichten. De dochter van de man doet aangifte, meldt het NHD. Het signalement lijkt op dat van een babbeltruc-duo dat in Opsporing Verzocht is geweest, omdat zij in januari actief waren onder andere in Dongen, Utrecht en Gorinchem.

De man werd zogenaamd door de Ouderenbond gebeld omdat hij een prijs had gewonnen. De Alkmaarder gaf aan helemaal geen lid te zijn, maar dat maakte niet uit. Ze wilden graag langs komen en vroegen om bevestiging van zijn adres. De man zegde toe en vroeg hen om achterom te lopen.

De vrouwen kwamen via de keuken binnen met een "armetierig" boeketje bloemen. Ze vertelden de man dat hij lekker kon blijven zitten, terwijl zij op zoek gingen naar een vaas. Maar toen een van de jonge vrouwen de voordeur probeerde te openen en dat niet lukte, ontstond er paniek en gingen ze er vandoor.

De oplichters lijken op een babbeltruc-duo dat in januari twee bejaarde dames uit Dongen te grazen nam. Ze deden zich toen voor als leerlingen of zorgmedewerkers en terwijl de één de bewoner afleidde, greep de ander de bankpas. Met de ene pas kochten ze 600 euro aan spullen bij parfumerie Douglas in Utrecht en pinden later in Gorinchem, met de ander werd totaal zo'n 2.000 euro gepind.

Tijdens het pinnen waren ze telkens donker gekleed en bedekten hun gezicht met sjaals, maar vermoedelijk heeft één van hen lang blond of geblondeerd haar. Beiden waren dik opgemaakt en hadden opvallend roodgelakte nagels. Allebei spraken ze duidelijk Nederlands. (screenshot: Opsporing Verzocht)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl