Alkmaar Centraal


Sinds kort heeft Alkmaar Sport ook voor de stadsdelen West en Oost een contactpersoon wat betreft sport en bewegen. Hier was al enige tijd behoefte aan. Younes Abrari is aangesteld als sportregisseur voor de wijken De Hoef, Centrum, Huiswaard, Oudorp en Vroonermeer. Verder zal de 27-jarige Alkmaarder inwoners stimuleren om vaker te bewegen. Donderdag 24 oktober heeft hij zijn eerste grote project: een groot sportspektakel in De Meent.

Younes Abrari is al meerdere jaren actief in de Alkmaarse sportwereld, met name bij zaalvoetbal. “Ruim zes jaar begeleidde ik een groep jongeren die ‘s zondags zaalvoetbal kwamen spelen in sportcomplex Oosterhout. Toen ik de kans kreeg mijn passie voor de sport breder uit te dragen, waarbij ik ook in mijn eigen wijk actief aan de slag zou kunnen, heb ik meteen gesolliciteerd.”

“Ik ben gestart met een analyse in de wijken; wat is er al aan sportaanbod en waar is behoefte aan", legt Younes uit. "Vervolgens ga ik met potentiële sportaanbieders, inwoners en andere partijen in de wijk aan tafel om te kijken hoe zij deze behoefte in kunnen vullen. Ook organiseer ik zelf activiteiten of start deze op om de doelgroep nader in beeld te krijgen en andere partners te enthousiasmeren om aan te sluiten.”

Het eerste grote evenement onder de hoede van Younes is een groot sportspektakel in De Meent voor kinderen van 6 tot 12 jaar. "Ik heb al diverse verenigingen benaderd die in mijn wijken actief zijn. Zij gaan clinics verzorgen voor de kinderen en in samenwerking met vele stagiaires Sport & Bewegen van het Horizoncollege, gaan we een spectaculaire dag neerzetten."

Het sportspektakel op 24 oktober duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang kost vooraf online 3,50 euro per kind en aan de deur 4,50 euro. De AlkmaarPas wordt geaccepteerd. Begeleiders hebben gratis toegang.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl