Alkmaar Centraal


Woensdagochtend verscheen een filmpje op Dumpert van een automobilist die tijdens een verkeersconflict volledig door het lint gaat bij rotonde Kooimeer in Alkmaar. Hij sloeg en schopte het slachtoffer veelvuldig, terwijl deze in de auto zat. Een politiewoordvoerder laat weten dat het incident, dat zondag rond 16:15 uur plaatsvond, wordt onderzocht. Het slachtoffer wil echter geen aangifte doen. De dader doet daarentegen aangifte voor doorrijden na een aanrijding.

In de video is te zien hoe het slachtoffer met zijn witte Ford vlak voor een grijze auto inhaalt, over een doorgetrokken lijn. De bestuurder van de grijze auto maakt zich daarna duidelijk druk want hij slingert soms. Bij de rotonde stopt hij op de afslag naar rechts en rent naar de witte Ford. Dan slaat hij de bestuurder door het open raam, trekt de deur open en slaat en schopt nog eens vele malen. Diverse omstanders proberen in te grijpen, maar lijken niet door te durven pakken. Ook de vrouw die bij het heethoofd in de auto zat komt zich ermee bemoeien.

Na melding ging de politie snel naar de rotonde, maar dader en slachtoffer waren al weg. Getuigen waren er nog wel, deze hebben kentekens en signalementen doorgegeven. Er is contact met beide bestuurders gelegd. Het is niet duidelijk wat voor letsel het slachtoffer heeft opgelopen, wel dat hij geen aangifte wil doen. De politie probeert hem later nog een keer te overtuigen. De dader doet aangifte van doorrijden na een aanrijding.

Vermoedelijk ontstond het verkeersconflict al voor de inhaalactie. De twee auto's lijken elkaar op dat moment niet te raken en het is aannemelijk dat iets dat eerder gebeurde aanleiding was om te gaan filmen.

De politie onderzoekt of het zonder aangifte van mishandeling, op basis van de video en getuigenverklaringen, toch 'ambtshalve' tot strafrechtelijke vervolging over kan gaan. De woordvoerder wil de getuigen nog complimenteren voor de snelle melding, de verklaringen en het in ieder geval proberen in te grijpen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl