Alkmaar Centraal


De 30-jarige Alkmaarder die op 3 mei een geleende Porsche compleet aan puin reed in Bergen, krijgt al na vijf maanden zijn rijbewijs - in ieder geval tijdelijk - terug vanwege zijn werk. Dat bepaalde de rechter donderdagochtend in een tussentijdse zitting, volgens mediapartner NH Nieuws.  De ontzegging gold voor een jaar.

Ennes I. reed veel te hard over de Bergerweg. Bij het ongeluk raakten hij en de twee andere inzittenden gewond. Een van de passagiers was zwaargewond. De officier van justitie verdenkt I. van "het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en zeer onvoorzichtig handelen. Hierbij werd de maximum snelheid ruimschoots overschreden, waarna hij de macht over het stuur verloor."

De boordcomputer gaf aan dat de Alkmaarder tussen 104 en 130 km/u reed, al is daar nog definitief oordeel over gegeven door het Openbaar Ministerie. Wel vertelde de officier dat getuigen spreken van 'racen': "Dat gebeurde binnen de bebouwde kom met twee passagiers aan boord. Dat had nog veel ernstiger kunnen aflopen."

Een van de inzittenden heeft zeer gecompliceerd letsel aan zijn pols en hand. De verdachte vertelde donderdag "dat hij nog altijd goed contact heeft met het slachtoffer en dat hij het vreselijk vindt wat er gebeurd is."

De zaak wordt op 23 januari inhoudelijk besproken, inclusief de oorzaak van het ongeval. Het rijbewijs van de Alkmaarder werd vlak na het ongeval ingenomen voor een periode van twaalf maanden. Hij krijgt deze nu na vijf maanden weer terug, zodat hij zijn werkzaamheden als bedrijfsleider zou kunnen hervatten. Het OM was hier op tegen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl