Alkmaar Centraal


In het kader van 'Bij Alkmaar begint de Victorie' wordt zaterdag 12 oktober de 30ste editie van de Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis in Alkmaar gehouden. Het bestuur van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis verzorgt een uitgebreid programma met een feestelijk tintje in de Lutherse Kerk. Aanmelden kan tot en met 4 oktober.

Na ontvangst vanaf 11:00 uur zal prof. dr. Mirjam de Baar,  voorzitter van de VNK, iedereen welkom heten. Daarna geeft Harry de Raad van het Regionaal Archief de lezing 'Begon bij Alkmaar de victorie?'.

Om 12:30 uur verzorgen dr. Jo Spaans (Universiteit Utrecht) & dr. Raymond Fagel (Universiteit van Leiden) de lezing 'In de schaduw van de victorie. De vlucht van Alkmaarse clarissen naar het verre en veilige Lissabon'. Bij toeval ontdekte Spaans de vergeten geschiedenis van de zusters clarissen. Met de komst van de geuzen in 1575 voelden zij zich niet meer veilig en stichtten na omzwervingen uiteindelijk in Lissabon een nieuw klooster. Samen met Fagel deed ze uitgebreid onderzoek. Na hun lezing presenteren Spaans en Fagel het boek met daarin hun bevindingen.

Na de lunch volgt om 14:00 uur een stadswandeling. Op de dag wordt een plattegrond van Alkmaar met suggesties voor bezoekjes gegeven. Deze PDF geeft meteen tot 15:30 uur gratis toegang tot het Stedelijk Museum.

De bijeenkomst kost 12,50 euro, inclusief koffie/thee, een broodje en de stadswandeling. Verenigingsleden krijgen 5 euro korting. Neem voor meer info contact op met Arnold Smeets (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). (foto: Wikimedia / A. Bakker)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl