Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar heeft de omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van 38 woonstudio’s aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade. Dit meldt Architectenweb. De locatie voor de massief houten studio’s van Finch Buildings zijn tijdelijk, Woonwaard heeft in de exploitatie voor de komende 50 jaar twee verplaatsingen opgenomen. De oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020.

De woonstudio’s zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar en zijn volledig opgetrokken uit massief vurenhout (CLT) vanuit duurzaam beheerde bossen. Ze worden geprefabiceerd in de fabriek en kunnen dan snel en met minimale overlast worden gebouwd. De verwachting is dat Woonwaard de studio's na tien jaar verplaatst naar een andere, mogelijk ook weer tijdelijke, locatie.

Het project is voor Finch Buildings het grootste tot nu toe en ook anderszins bijzonder vanwege de tijdelijke plaatsing, maar permanente exploitatie. De woningen voldoen aan het Bouwbesluit Nieuwbouw en gelden daarmee als permanent vastgoed. (beeld: Finch Buildings)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl