Alkmaar Centraal


Jens van der Flier is toegelaten tot de Johan Cruyff Academy. Prachtig nieuws, nadat de jonge FIFA-speler vorige maand nog een tweejarig contract bij AZ Esports bemachtigde. Jens gaat samen met twee andere esporters HBO Sportmarketing doen, ondanks het feit dat ze niet officieel erkend zijn door het Nederlands Olympisch Comité.

De toelating van Jens en de andere twee esporters tot de Johan Cruyff Academy is opmerkelijk. Alleen bij uitzondering is toelating mogelijk zonder een NOC*NSF-status. De academie besloot dat het tijd is om de eerste esporters toe te laten, in lijn met Johan Cruijff’s innovatieve manier om dingen aan te pakken. Aan de andere voorwaarden dient gewoon voldaan worden, maar Jens heeft al laten zien dat hij over exceptioneel talent beschikt met FIFA 20 op de PS4.

Ook al ziet Corné Dubelaar, oprichter van Team Gullit waarin Jens mede wordt 'gekweekt', is blij met deze ontwikkeling. "Het is mooi om te zien dat een instantie als de Johan Cruyff Academy esporters de erkenning geeft die zij verdienen. Voor Jens is dit een geweldige mogelijkheid om esports te combineren met een hbo-opleiding."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl