In een herfstachtige omgeving met veel regen en wind, gingen de Alkmaarse rugbyers zondag de strijd aan tegen koploper Rotterdam. Met uitzondering van één moment in de tweede helft lukte het de Alkmaarders niet om indruk te maken. Na een ruststand van 0-27 werd het uiteindelijk 0-39.

Alkmaar kon door stevig verdedigen een kwartier de nul houden maar na een serie goede aanvallen van Rotterdam haalde aanvoerder Jordi Ladenius uiteindelijk de achterlijn voor een try in de hoek van het veld. De moeilijke conversie kwam tekort, maar de gasten stonden wel op een 0-5 voorsprong.

Halverwege de eerste helft wist de Rotterdamse winger de score te verdubbelen toen hij na een uitgespeelde driekwartlijn aanval een ongeconverteerde try in de hoek scoorde. Een paar minuten later was het weer raak, met weer een uitgespeelde driekwartlijn aanval. Nu was het Teun Mangert die afrondde. Aanvoerder Jordi Ladenius haalde even later het competitie bonuspunt binnen met zijn vierde try. Rotterdammer Jolan Klijnjan benutte de conversies door de zware omstandigheden steeds niet benut, maar Rotterdam stond inmiddels al wel op een 0-20 voorsprong.

Op slag van rust brak Klijnjan zelf door en nadat hij de bal tussen de palen had gedrukt, kreeg hij de makkelijke conversie wel tussen de palen waarmee hij de ruststand bepaalde op 0-27.

In de tweede helft ging het aanvankelijk een stuk beter met Alkmaar. De defensie hield lang stand en na tien minuten ging Alkmaar zelfs aanvallend te werk. De thuisploeg kon met een lange rij goede aanvallen tot vlak voor de goal-lijn komen, maar helaas waren de laatste centimeters onoverkomelijk en veroverde de tegenstander de bal om weer uit te breken.

Pas halverwege de tweede helft wist Rotterdam de score weer op te pikken toen center Sebastiaan van Mameren doorbrak en met zijn geconverteerde try 0-34 liet aantekenen. In de slotfase van de wedstrijd brak hij weer door en met zijn ongeconverteerde try bepaalde hij de eindstand op 0-39.
Bekeken: 2661x