Alkmaar Centraal


De Alkmaarse Rami Kooti Arab is apetrots op 'zijn' televisieserie Zeven Kleine Criminelen, waarin hij een hoofdrol vertolkt. De VPRO-serie werd vrijdag bekroond met de prestigieuze Gouden Kalf in de categorie 'Beste televisiedrama'.

Regisseur Rob Lücker nam vrijdagavond de Gouden Kalf namens de cast en crew in ontvangst. De veertienjarige Rami was zelf vrijdagavond niet bij de uitreiking. Hij heeft een baantje in een restaurant en was die avond aan het werk. "Een uurtje na de uitreiking keek ik op mijn telefoon en zag ik allemaal berichtjes met felicitaties. Ik was echt in shock toen, ik was echt heel blij" vertelt hij trots.

Rami had goede hoop dat 'zijn' serie zou winnen van de andere genomineerden, de series Judas en Mocro Maffia. "Als ik naar de kwaliteit van Zeven Kleine Criminelen kijk, dacht ik wel dat we kans zouden maken. Het is echt een top-serie."

De jonge Alkmaarder speelt de rol van Wahid, de charmeur van de criminele bende. In het verhaal is Wahid's vriend Raffie ten einde raad als hij met zijn broertje en oma uit huis dreigt te worden gezet. Ze bedenken een plan om aan geld te komen en besluiten samen een zwaarbeveiligde bank te overvallen.  Naast de zeven jeugdige hoofdrolspelers zijn ook Theo Maassen en Anniek Pheifer te zien.

Op zijn school Jan Arentsz staat Rami bekend als 'de jongen van de serie'. Op de vraag of hij net zo'n versierder is als Wahid moet hij lachen. "Dat valt echt mee hoor!" Zijn acteercarrière verder uitbreiden, dat wil hij later wel. "Eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik later wil worden, maar een groot Hollywood-acteur worden is wel een droom van mij." Eerst wil hij zijn VWO-diploma halen. "Nog drie jaartjes, ik heb nog genoeg tijd." (Foto: Pupkin)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl