Alkmaar Centraal


Zaterdag ontving de heer drs. C.A. Bosboom een Koninklijke Onderscheiding van de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge. De uitreiking vond plaats tijdens een receptie in Hotel Merlet in Schoorl.

De heer Bosboom startte op 29 augustus 1979 als vrijwilliger bij de Pius-Stichting, waarna hij in 1985 de voorzittershamer in handen kreeg voor het zeskoppige bestuur. Zijn jubileum was dus eigenlijk ruim een maand geleden, maar de versierselen behorend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau kreeg hij zaterdag opgespeld.

De Pius-Stichting is een sociaal-maatschappelijke organisatie, die projecten in het rooms-katholieke dekenaat in Alkmaar en Noord-Holland Noord financieel ondersteunt. Doel van die projecten is de leefsituatie en voorzieningen voor ouderen verbeteren. Pius schenkt onder voorwaarden geld, verleent garantiesubsidies of geeft advies over subsidies en voorzieningen. Veelal gaat het om eenmalige donaties en de heer Bosboom beheerde die geldstroom.

Al 40 jaar helpt Bosboom dingen mogelijk te maken, zoals een ‘beleef-tv’ of de aanleg van een beweegtuin voor mensen met Alzheimer. Door zijn interesse en medische achtergrond is dementie een speerpunt van de Pius-Stichting.

De heer Bosboom staat bekend als betrokken, doortastend en een bestuurder die mensen met de juiste kennis en vaardigheden bij elkaar bracht. Dit maakte dat het er beslissingen vielen, waar het gehele bestuur ook echt achter stond. Hij onderhield de contacten met voor de stichting relevante personen, zowel in Alkmaar als ver daarbuiten. Hij ging ook regelmatig op stap om te zien hoe het geld van Pius besteed was. (foto: JJFoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl