Alkmaar Centraal


De Alkmaarse Rugby Club kon zondag weinig potten breken in Zwolle. Alleen in de tweede helft kon Alkmaar met een serie goede aanvallen in de buurt komen van de goal-lijn van Zwolle, maar de laatste meters waren helaas onoverbrugbaar. Na een 31-0 ruststand werd het uiteindelijk 57-0.

Alkmaar kon bijna tien minuten de nul houden maar toen wist Zwolle voor de eerste keer door te breken en een try in de hoek te scoren. Ook de conversie ging tussen de palen zodat Alkmaar tegen een 7-0 achterstand aankeek. Binnen vijf minuten was het weer raak en Alkmaar was nauwelijks van de schrik bekomen of er was weer een doorbraak, voor 19-0.

Alkmaar kreeg zijn verdediging nu voor een tijdje op orde maar kon aanvallend niet echt veel presteren. Tegen het einde van de eerste helft was er weer twee keer een doorbraak, wat resulteerde in een 31-0 ruststand.

In de tweede helft kon Alkmaar een behoorlijke tijd de verdediging gesloten houden totdat op de goal-lijn een verdedigende blunder werd begaan, die prompt afgestraft werd. Met 38-0 ging Alkmaar in de aanval en het leek er even op dat de nul van het scorebord ging, maar helaas. Zwolle maakte ondertussen handig gebruik van een strafschop, nog voordat de Alkmaarse defensie op orde was, en leverde een geconverteerde try.

Even later volgde nog een Zwolse try. In de slotfase ging Alkmaar toch weer proberen aan te vallen, maar de bal werd onderschept en achter de goal-gedrukt. De eindstand was 57-0.

Met dit verlies bleef Alkmaar RUFC 1 na vier wedstrijden puntloos in de 2e Klasse Noord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl