Zondag konden karateka's bij Funakoshi een bijzondere training volgen voor het goede doel. Ruim 400 euro zamelde de karateclub in voor de Stichting Fursa voor kinderen in Kenia. "Daar kunnen we weer heel veel mee doen", zegt Johan Doesburg van Funakoshi.

De 40 deelnemers kregen zondag les in 'zelfverdediging tegen stok- en mesaanvallen'. Karateka en zelfverdedigingspecialist Patrick Loman van de Zaanse budoclub Hikari kwam belangeloos naar Alkmaar om de groep in twee uur te leren hoe ze kunnen handelen in geval van nood. De karateclub organiseert allerlei benefietactiviteiten. "We proberen waar we kunnen geld in te zamelen voor de stichting."

Wat tien jaar geleden begon met "het sturen van tweedehands karatepakken" is inmiddels uitgegroeid tot de stichting Fursa, dat zich inzet voor kansarme kinderen in Kenia. "Ik ben daar zelf een keer naartoe gegaan om te zien waar de spullen terecht kwamen," zegt Doesburg. "Toen bleek er behoefte aan veel meer en inmiddels doen we ook veel meer."

Stichting Fursa is vanuit de karateclub begonnen, maar door de jaren heen zijn er meer mensen bij betrokken geraakt. "We hebben inmiddels een trainingsruimte gebouwd voor ze, voor karate en andere activiteiten. Ze kunnen daar huiswerk maken, naar de bibliotheek en sporten," zegt Doesburg trots. Vorige maand kwamen oude voetbalshirtjes van Alkmaarsche Boys via  stichting Fursa bij de kinderen in Kenia terecht.
Pin It
Bekeken: 1919x
https://ee.itk.ac.id/data/