Dinsdagochtend is de ontmanteling van de 30 meter hoge schoorsteen aan het Jaagpad/Schermerweg begonnen. Over de gehele lengte wordt de monumentale schoorsteen in stukken van circa vijf meter gezaagd, voorzichtig uit elkaar gehaald en op een dieplader gehesen.

De schoorsteendelen worden vervoerd naar een braakliggend terrein even verderop aan de Schermerweg. Hier blijven de delen van de ontmantelde schoorsteen staan tot het bouwproject Jaagpad-Oost klaar is. Dan wordt de schoorsteen weer in ere hersteld op een nieuw plekje tussen de woontorens.

Sinds dit jaar is de schoorsteen aangemerkt als gemeentelijk monument. Het was ooit een deel van de voormalige Wasserij Krom, een stoom-, was- en strijkinrichting dat in 1909 werd opgericht. Toen het bedrijf in 1957 overging van kolen op olie werd de schoorsteen gebouwd. De wasserij had succes en opende een filiaal in Friesland dat in 1980 uitgroeide tot hoofdvestiging van het bedrijf. Firma Krom verdween vervolgens uit Alkmaar, maar niet de schoorsteen.
Pin It
Bekeken: 3580x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/