Alkmaar Centraal


De A9-afslag Heiloo was een van de bouwprojecten die platgelegd werd omdat de Raad van State de opgestelde stikstofwetgeving in de recyclebak gooide, in ruil voor strengere eisen. Nu hebben de gemeenten Castricum en Heiloo de Raad om groen licht voor een doorstart gevraagd, blijkt uit een gezamenlijk persbericht. Aanvullende informatie uit 2018 zou uitwijzen dat de stikstofuitstoot bij de bouw lager uitvalt dan eerder gedacht.

De uitstoot bij de bouw van een project kon onder het Programma Aanpak Stikstof verrekend worden met het positieve effect dat het voltooide project zou opleveren. De Afslag Heiloo zou de verkeersdrukte van Uitgeest tot en met de Heilooër Tolweg (N9) aanzienlijk verlagen. Winst op de lange termijn dus. Maar die regeling strookte volgens de Raad van State niet met Europese natuurwetgeving. Ruim een maand terug werd duidelijk dat de aanleg van de Afslag Heiloo niet verder kon gaan.

Mocht de bouw niet alsnog doorgaan dreigt een flinke strop, aangezien al gestart was met de voorbereidingen en er jaren aan discussie en planning aan vooraf is gegaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl