Alkmaar Centraal


Na een lichte stijging in augustus, daalde het aantal verstrekte WW-uitkeringen in september met 2,1% weer verder in Noord-Holland Noord.  Het landelijk gemiddelde was 1,0%. Heerhugowaard stak er dik bovenuit met 6,5% daling. Gemeente Alkmaar scoorde ook goed met 2,4% minder WW'ers. Langedijk kende een bescheiden afname van 0,4%.

Op 1 oktober werden in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk respectievelijk 1.410, 681 en 271 geheel of gedeeltelijke WW-uitkeringen verstrekt. Dat betekent een daling over twaalf maanden van 14,6%, 12,9% en 16,4%. Op dit moment zit respectievelijk 2,4%, 2,3% en 1,8% van de beroepsbevolkingen deels of geheel in de WW.

De dalende trend stokte in augustus even met name doordat leraren hun tijdelijke contract zagen aflopen. Vanwege het schreeuwende tekort aan leerkrachten, komen ze in het nieuwe schooljaar doorgaans weer aan de bak.

In het recent uitgebrachte UWV-rapport ‘Duiding arbeidsmarktontwikkelingen’ wordt voorzien dat het aantal banen ook in 2020 zal blijven toenemen. Maar gezien de krapte die er al heerst in diverse sectoren zoals de bouw, techniek,  zorg en educatie, zullen veel werkgevers steeds meer moeite hebben om vakmensen te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl